• Info@Venusboek.nl

Is het wettelijk verplicht om een commerciële aansprakelijkheidsverzekering te hebben? - Venus Boek

Is het wettelijk verplicht om een commerciële aansprakelijkheidsverzekering te hebben?

In een litigieuze samenleving kan een fout of onoplettendheid uw bedrijf aanzienlijk kosten. U kunt vastzitten aan het betalen van advocaatkosten, gerechtskosten en de kosten van eventuele schade die uw bedrijf veroorzaakt. Om deze reden is een commerciële aansprakelijkheidsverzekering een verstandige investering, maar dit is meestal niet wettelijk vereist. U moet echter een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als uw bedrijf acties vereist die een verzekering vereisen, zoals autorijden.

Wettelijke vereisten

U bent wettelijk niet verplicht om een commerciële aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U zult echter een verzekering moeten afsluiten als dit wettelijk verplicht is. Elke staat vereist bijvoorbeeld dat chauffeurs een autoverzekering hebben, dus als u bedrijfsvoertuigen hebt, moeten ze verzekerd zijn. Sommige gemeenten vereisen dat risicovolle bedrijven een verzekeringsbewijs tonen om een bedrijfsvergunning te verkrijgen, en sommige locaties vereisen een aansprakelijkheidsverzekering. Als u bijvoorbeeld een huwelijksfotograaf bent, bent u niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Voor sommige trouwlocaties is het echter mogelijk dat u een aansprakelijkheidsverzekering moet hebben voordat u kunt fotograferen op de locatie.

Rechtszaken

Hoewel u geen aansprakelijkheidsverzekering hoeft te hebben, kan bovenstaande verzekering een juridisch probleem worden. Zelfs een kleine rechtszaak kan duizenden dollars aan advocaatkosten kosten om te verdedigen. Als u geen substantiële besparingen heeft, kunt u door een enkele rechtszaak schulden aangaan. Als u verliest en het geld niet kunt betalen, kan de rechter een retentierecht op uw eigendom leggen. Een bedrijf kan zelfs door een rechtszaak tot faillissement worden gebracht.

Hoeveel verzekering?

U hebt voldoende commerciële aansprakelijkheidsverzekeringen nodig om de potentiële kosten van een ernstige fout te dekken. Dit bedrag varieert van bedrijf tot bedrijf. In een risicovolle onderneming zoals de bouw, kunt u honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars nodig hebben om verwondingen en materiële schade te dekken.

 

Als u zich in een bedrijf met een lager risico bevindt, hebt u misschien alleen genoeg nodig om een ​​rechtszaak te verdedigen. Professionele organisaties en uw collega’s kunnen u een schatting geven van de juiste hoeveelheid verzekeringen voor uw vakgebied, en uw verzekeringsagent kan u laten weten hoeveel verzekeringsmaatschappijen zoals de uwe gemiddeld zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Net als andere soorten verzekeringen, is de commerciële aansprakelijkheidsverzekering gebaseerd op een beoordeling van uw risico. Als uw bedrijf een geschiedenis van ongevallen heeft of als uw bedrijf zich in een gevaarlijk gebied bevindt, zoals mijnbouw, moet u hogere tarieven betalen voor uw verzekering. Als uw bedrijf nieuw is, kunnen uw verzekeringstarieven gebaseerd zijn op uw persoonlijk krediet en kunnen de eerste jaren hoog zijn. Als u in de geneeskunde of de wet werkt, hebt u een verzekering tegen wanpraktijken nodig in plaats van een commerciële aansprakelijkheidsverzekering.

Als u snel een overzicht wilt hebben van diverse verzekeringen, dan kunt u https://www.aansprakelijkheidsverzekering.com bezoeken om ze allemaal te vergelijken. Zo kunt u de prijzen snel doornemen en meteen zien welk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het beste voor uw bedrijf is.